Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

6

Activități de vacanță în Parohia „Precista„ Bacău

Vineri, 26 august 2022 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului s-a încheiat a șasea ediție a Școlii de vară „Cu Hristos în vacanță”, desfășurată la Parohia „Precista” Bacău în colaborare cu Asociației Profesorilor de Religie „Sf. Paraschiva Bacău.

Pentru cei 55 de participanți la acest proiect derulat pe parcursul vacanței de vară, în fiecare miercuri și vineri din lunile iulie și august, curtea bisericii parohiale s-a dovedit a fi locul primitor și generos în care bucuria, socializarea și buna dispoziție au fost stări prezente în viața lor.

Copiii s-au bucurat foarte mult de colaborarea cu Complezul Muzeal de Istorie „Iulian Antonescu” Bacău, concretizată în patru ateliere educaționale: „Pe urmele sfinților…”, „Alfabetul: Poveste fără sfârșit”, „Să explorăm Arta Cucuteniană!”, „Din cufărul bunicii”.

 Au fost încântați și de vizitarea expoziției „Sfinții închisorilor”, de pelerinajul la mănăstirile nemțene, prin care am continuat consolidarea cunoștințelor acumulate în activitățile anterioare, de prezentările despre istoria locală pe care doamna profesoară Livia Liliana Sibișteanu le-a făcut copiilor prezenți la activități.

 Jocurile de cultură generală și mișcare au încununat activitățile și de mare ajutor a fost implicarea voluntarei ASCOR Bacău, Ioana Florea, în aproape toate întâlnirile, ceea ce a condus la eficientizarea lor.  Pe lângă elevii de la Școala Gimnazială Spiru Haret, au participat și elevi de la alte școli băcăuane: Școala Nr. 10, Școala „Al. I. Cuza”, Școala „Constantin Platon”, Școala „Miron Costin”, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău.

            Fiind un an omagial dedicat rugăciunii, am avut ca obiectiv și exersarea rugăciunii personale și comunitare, cu fiecare prilej oferit în cadrul acestui proiect (înainte de activitate, la sfârșitul activității, înainte de plecarea în călătorie, la întoarcerea acasă, înainte de masă, după masă, pentru ploaie, pentru revenirea colegului lovit).

 Sperăm ca fiecare copil să continue exersarea rugăciunii și în viața personală, cu cele mai bune rezultate!

Pentru buna lui desfășurare în toate cele 18 zile ale proiectului, pe lângă voluntari și invitați, au fost prezenți în mijlocul copiilor, d-na prof. Teodora Plăeșu, pr. paroh Mihail Tomozei și pr. Adrian Bârdan, oferindu-le acestora gustări și dulciuri foarte apreciate.

Ultima întâlnire din proiect a constat într-o vânătoare de comori, rugăciunea de mulțumire, premierea participanților la acest proiect și, bineînțeles, jocurile preferate.

Premiile motivante au fost oferite din partea Asociației Profesorilor de Religie „Sf. Paraschiva Bacău.