Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

316279501_6558362217514257_7605571108177239217_n

Proiectul „100 de Cateheze în Postul Crăciunului” implementat la Parohia „Precista” din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia „Precista” din Bacau, a fost implementat Proiectul socio-cultural al Protopopiatului Bacău, intitulat „100 de cateheze în Postul Crăciunului” , în duminica a 30-a după Rusalii a Tânărului bogat, 27 noiembrie 2022. Cu această ocazie părintele slujitor Adrian Constantin Bârdan, după slujba vecerniei, a susținut cateheza cu titlul: „Rugăciunea personală sau individuală”.

Cateheza a debutat cu un moment de spargere a gheții: „Mă simt bine în biserica mea, pentru că…” în care credincioșii au fost invitați să completeze afirmația pentru a prinde curaj în exprimare. Apoi, după anunțarea titlului catehezei, aplicând dialogul și metoda deductivă, părintele i-a ajutat pe credincioși să își amintească și să descopere idei generale despre rugăciune urmând ca mai apoi să aprofundeze și să dezvolte informații despre rugăciunea personală.
În continuare, etapele catehezei au fost completate cu câteva minute de film despre rugăciune și cu un rebus, momente care au contribuit la dinamizarea și împrospătarea atenției credincioșilor precum și la implicarea lor într-un număr cât mai mare.

În încheiere, credincioșii au fost învitați să își exprime concluziile, și au fost evidențiate trei idei principale pe care le-au reținut și pe care fiecare participant s-a angajat să le aplice practic în fiecare zi, și anume:
1.conștientizarea prezenței lui Dumnezeu în rugăciune;
2. necesitatea rugăciunilor scurte și dese pentru a ne apropia cât mai mult și mai ușor de Dumnezeu;
3. miracolul faptului că avem șansa extraordinară de a intra în legătură cu Creatorul nostru atunci când ne rugăm.
La plecare, fiecare credincios a primit câte o carte de rugăciuni pentru a rămâne cu amintire de la activitatea desfășurată și pentru a avea materialul necesar practicării rugăciunii particulare în fiecare zi.