Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

279782863_1176145726535742_3501205696002757185_n

Alegerile membrilor Adunării Eparhiale – Biserica „Precista” Bacău, Protopopiatul Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, preoții și mirenii desemnați din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului au participat joi, 05 mai 2022, la alegerea membrilor clerici și mireni pentru Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pentru perioada 2022-2026.

În cadrul celor cinci protopopiate s-au delimitat cele zece circumscripții electorale: nr.1 şi nr.2 (Protopopiatul Roman); nr. 3, 4, 5 (Protopopiatul Bacău); nr. 6 şi nr. 7 (Protopopiatul Oneşti); nr. 8 (Protopopiatul Moineşti); nr. 9 (Protopopiatul Bacău) şi nr. 10 (Protopopiatul Sascut).

Gazda întâlnirii pentru circumscripția nr. 3 a fost Biserica „Precista” Bacău, iar delegatul Centrului Eparhial a fost P.C. Pr. Ciprian Ioan Ignat, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Mai jos sunt imagini surprinse de la Biserica „Precista” Bacău (circumscripția nr. 3) și de la Biserica „Sf. Dumitru- Narcisa” (circumscripția nr.5).

Numărul membrilor aleşi în Adunarea Eparhială este de 30, dintre care 10 membri clerici și 20 mireni. Au depus cereri și au participat o mică parte din deputații mandatului 2018-2022, cei care au mai putut opta pentru încă un mandat. Conform regulamentului, aceștia pot avea doar două mandate consecutive sau nu.

Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei. Se compune din reprezentanții aleși ai clerului şi ai credincioşilor, în proporţie de o treime clerici şi două treimi mireni, cu o viaţă morală şi religioasă demnă de un creştin, care au candidat cu binecuvântarea ierarhului locului.

Membrii Adunării Eparhiale, clerici şi mireni, se aleg pe termen de patru ani. Ei pot fi aleşi pentru cel mult două mandate.

   Adunarea Eparhială se întruneşte în ședință anuală de lucru, în primul trimestru al anului și în şedinţe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Mai multe informații puteți afla pe www. eprb.ro/alegeri-pentru-adunarea-eparhiala-arhiepiscopia-romanului-si-bacaului-1