Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

1

Cateheză biblică despre „Întâmpinarea Domnului” la Biserica „Precista” Bacău

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului joi, 1 februarie, 2024 a vut loc o nouă întâlnire catehetică cu elevii clasei a IV-a B , de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău în cadrul Concursului Național Catehetic-2024 „ Hristos-Cuvântul care vindecă”.

Fiind  ajunul Praznicului „Întâmpinării Domnului”, pr. paroh Mihail Tomozei  le-a vorbit copiilor despre câteva înțelesuri duhovnicești ale acestei sărbători, care marchează împlinirea a 40 de zile de la nașterea după trup a Pruncului Iisus Hristos.

În cadrul catehezei elevii au învățat și despre virtuțile care l-au caracterizat pe Sf. Simeon, acesta fiind  om drept, temător de Dumnezeu, răbdător,  smerit și pentru aceasta el a devenit un om înduhovnicit, fiind  numit și  „primitorul de Dumnezeu”.

Participanții la ora de cateheză au rostit rugăciunea prin care dreptul Simeon a binecuvântat pe Pruncul-Mesia: „Acum slobozește pe robul tău, Stăpâne, după cuvântul Tău în pace…” și au înțeles că pentru frumusețea și bogăția conținutului, acest imn a  intrat în cultul Bisericii.

La final toți copiii au primit în dar o iconiță cu Sf. și Dreptul Simeon și Sf. Prorocița Ana.