Arhiepiscopia Romanului si bacăului

Biserica Precista Bacău

274248269_380821073887197_5539804868222490149_n

Cateheză dedicată păcii  la Biserica „Precista” Bacău

„Rugăciunea pentru pace” a fost tema celei de a patra activitate din cadrul proiectului catehetic „Rugăciunea în viața mea”, desfășurat de Parohia „Precista” Bacău în parteneriat cu Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău

 Cateheza a avut loc vineri, 25 februarie 2022, după oficierea tainei Sf. Maslu și s-a desfășurat cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. 

În prima parte, după rugăciunea începătoare „Împărate ceresc” s-a subliniat importanța și binefacerile  rugăciunii comune în familie. Elevii participanți au vizionat un film duhovnicesc, în care Sf. Paisie Aghioritul arată, faptul că acolo unde părinții și copiii se roagă împreună există cu adevărat împlinire, siguranță  și bucurie duhovnicească.

Având în vedere contextul internațional îngrijorător în care ne aflăm, cea de a doua parte a catehezei a fost dedicată rugăciunii pentru pace. Părinții Mihail Tomozei și Adrian Bârdan au citit rugăciunea specială a Bisericii pentru pace și înmulțirea dragoste, arătând că adevărata cauză a răului este lipsa iubirii de Dumnezeu și de oameni.

Apoi, ca o continuare a acestei teme, elevii îndrumați de dna prof. Teodora Plăeșu au participat la un atelier de rugăciune în comun, fiecare rostind rugăciunea inimii,  după sfaturile primite dintr-un material video, cu învățături ale Cuviosului Efrem Katunakiotul.

Participanții au apreciat starea de liniște și pace pe care au dobândit-o în urma rugăciunilor și au plecat motivați să exerseze rugăciunea și în familiile lor.