Arhiepiscopia Romanului si bacăului

Biserica Precista Bacău

18

Cateheză „Despre rugăciune” pentru tinerii din Parohia „Precista” Bacău în cadrul Proiectului Național Catehetic 2022

Vineri, 21 ianuarie, 2022 a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, la Biserica „Precista” din Bacău prima întâlnire catehetică din acest an.

Întrucât anul 2022 a fost declarat „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și a fost lansat în Patriarhia Română Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, tema discuțiilor a fost „Despre rugăciune”, iar agenda activităților viitoare va respecta această tematică, Parohia Precista fiind participantă în cadrul acestui concurs și anul acesta.

S-a oficiat mai întâi slujba Acatistului Mântuitorului, apoi a fost susținută o cateheză despre importanța rugăciunii de către doamna Teodora Plăeșu, profesor de religie ortodoxă în cadrul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” din Bacău.

S-a  vorbit tinerilor despre felurile rugăciunii și s-a evidențiat faptul că nimic nu poate înlocui rugăciunea, pentru că „rugăciunea este temelia vieții și creșterii duhovnicești a omului, este mântuitoare și sfințitoare, deoarece ne unește cu Hristos, iar în omul evlavios ea aduce mângâiere, pace și bucurie.”

Activitatea a fost una interactivă, elevii au citit pe rând câte o rugăciune din Ceaslov și au înțeles că rugăciunea în comuniune, în Biserică, este mai puternică și ne apropie mai mult de Dumnezeu.

Convorbirile au decurs într-o atmosferă deschisă, iar la final părinții Mihail Tomozei și Adrian Bârdan au răspuns întrebărilor adresate, oferind celor prezenți câteva  sfaturi duhovnicești și au anunțat programul întâlnirilor viitoare.