Arhiepiscopia Romanului si bacăului

Biserica Precista Bacău

WhatsApp Image 2022-03-14 at 23.07.59

Cateheza „Rugăciunea Postului Mare” la Biserica Precista Bacău

Activitatea a opta din cadrul proiectului național catehetic „Rugăciunea în viața mea” s-a desfășurat luni, 14 martie 2022, la Biserica Precista Bacău, cu binecuvântarea Î.P.S. Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Tema activității a fost „Rugăciunea Postului Mare” și a constat în mai multe surprize pentru participanți :

La propunerea doamnei profesor Teodora Plăeșu, elevii au urmărit un clip video prin care au înțeles care sunt pașii pentru practicarea corectă a rugăciunii Sf. Efrem Sirul. După explicațiile suplimentare acordate de părintele paroh Mihail Tomozei și sub supravegherea părintelui Adrian Bârdan, elevii au exersat această rugăciune  și astfel au putut să se familiarizeze și cu slujba pavecerniței mari, care se oficiază în  această perioadă. Luați prin surprindere, elvii au pus în practică ceea ce au învățat teoretic la ora de religie. Desigur că pentru unii dintre tineri, care au un program personal de rugăciune în familie, exercițiul nu a fost surprinzător. Pentru că participanții  au fost încântați de această experiență, vom repeta exersarea acestei rugăciuni și la celelalte activități din perioada Postului Mare.

A doua surpriză a fost oferită de eleva Larisa-Ioana Anton, care a delectat pe participanții la activitate, cu intonarea Psalmului 120.

 A treia surpriză a venit din partea părintelui paroh Mihail Tomozei, care a dăruit fiecărui elev participant la activitățile proiectului câte o carte de rugăciuni, apărută la Editura Filocalia a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, ediția 2022, care cuprinde și o serie de rugăciuni alcătuite de IPS Ioachim.

Feed-back-ul acordat de elevi la sfârșitul activității evidențiază beneficiile rugăciunii pentru sufletele noastre: aduce pace sufletească, bucurie, împlinire, înțelegere, lumină.

Prof. Teodora Plăeșu