Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

1

Cete de colindători au vestit Nașterea Domnului la Biserica „Precista” din Bacău

În săptămâna 11-18 decembrie 2022, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscolul Romanului și Bacăului, colindele străbune au răsunat din glasurile cristaline ale  elevilor de la mai multe școli băcăuane, în Biserica „Precista” Bacău, aşa cum odinioară au binevestit îngerii şi păstorii, la Bethleem.

Prin colinde, colindătorii de astăzi se alătură corului de îngeri care cântă în cer, unindu-și vocile cu toţi strămoşii care, de mai bine de 2000 de ani, au adus vestea minunată.

Primii vestitori ai Nașterii Domnului au fost elevii clasei a III-a E de la Școala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău, coordonați de d-na prof. Popa Teodora. Bucuria colindelor a fost  au adusă apoi de corul „Vlăstarele Bacăului” al Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Bacău,  dirizați de dl. prof. Daniel Macovei și de elevii Școlii Gimnaziale „Ion Luca” Bacău, conduși de d-na prof. Leahu Elena-Laura.

Frumoase colinde au mai interpretat și tinerele talente Andra-Elena Muntenu, Ingrid și Anastasia.

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, după Sf. Liturghie, un număr foarte mare de credincioși au luat parte la Recitalul de colinde susținut de corul „Anima” al Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Bacău, având ca prof. coordonator pe Andra Gavrilă, reușind  prin bogatul repertoriu să înalțe inimile tuturor spre Cer, pregustând din Marele Praznic al Crăciunului.

La final, pr. paroh Mihail Tomozei i-a felicitat pe toți colindătorii, iar din partea bisericii au primit mai multe daruri.

Așteptăm cu drag și alți colindători, pentru că a ne bucura de vestea minunată a Nașterii Domnului.