Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

19

Acțiune misionară întreprinsă de Parohia „Precista” Bacău la Clubul 60+

În cadrul Proiectului catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, Parohia „Precista” din Protopopiatul Bacău a desfășurat joi, 06 aprilie 2023, la „Clubul pensionarilor 60+ Bacău” cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului o activitate cultural-misionară la care au participat o parte din copiii și tinerii parohiei.

 După cuvântul de bun venit al d-nei director Mioara Costea, preotul paroh Mihail Tomozei, însoțit de pr. slujitor Adrian-Constantin Bârdan a vorbit în continuare, în prezența a 100 de seniori și peste 30 de copii și tineri, despre atenția deosebită pe care Biserica o acordă persoanelor vârstnice și a subliniat faptul că „întâlnirea de astăzi ne oferă posibilitatea trăirii unor frumoase experiențe de iubire și de slujire, care are ca scop întărirea relațiilor tinerilor cu vârstnicii”.

A urmat o rugăciune de binecuvântare și mulțumire, după care a început un program artistic susținut de elevii clasei a II-a B, de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău, însoțiți de d-na prof. Teodora Plăeșu și de elevii clasei a V-a E, de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Bacău, coordonați de dna Prof. Nicolau Raluca.

Copiii și tinerii au recitat mai multe poezii, printre care amintim: „Catrene duhovnicești despre vârsta senectuții”, alcătuite de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, „La Paști”, de George Coșbuc, „În ziua de Paști”, de Otilia Cazimir, „Hristos a înviat!”, de Vasile Militaru, reușind să emoționeze auditorul și să-l introducă în atmosfera specifică așteptării marii sărbători creștine a„ Învierii Domnului”.

Momentul a culminat cu bucuria primirii și împărțirii darurilor. Pe de o parte, elevii au primit daruri de la „bunicii” lor, apoi le-au oferit acestora, din partea părințiilor de la Parohia „Precista”, o carte de rugăciune, o icoană, și dulciuri.

Evenimentul se înscrie în seria de activități dedicate „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice”.

Pe această cale, preoții parohiei aduc mulțumiri pentru ospitalitatea Clubului 60+ și bucuria de a primi și derula astfel de activități.