Arhiepiscopia Romanului si bacăului

Biserica Precista Bacău

8

Colinde și daruri la Biserica „Precista” Bacău

În perioada 19 – 25 decembrie, 2021 la Biserica Domnească „Precista”Bacău s-au desfășurat cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului mai multe evenimente prilejuite de sărbătoarea Crăciunului.

Astfel, în duminica dinaintea Nașterii Domnului credincioșii prezenți, au ascultat cu plăcere cântările specifice sărbătorilor de iarnă prin care Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos se face cunoscută tuturor. Colindătorii, îndrumați de d-na prof. Andra Gavrilă de la Școala Populară de Artă Bacău au avut o prestație deosebită și un repertoriu bogat, reușind să aducă emoție și să încânte inimile și sufletele tuturor.

În ziua Crăciunului, copiii Parohiei Precista au adus vestea minunată a Nașterii Domnului sub forma colindelor tradiționale românești. Spre bucuria celor mici, alături de ei s-a aflat și Moș Crăciun care, la finalul recitalului a împărțit tuturor copiilor daruri bogate.

A devenit deja o tradiție, neîntreruptă din 1990 până în prezent ca în ziua de Crăciun, la biserica ștefaniană din Bacău să se ofere celor mici și mari prezenți la Sf. Liturghie, peste 300 de daruri constând în alimente și dulciuri.

„Mulțumim tuturor credincioșilor care s-au implicat în buna desfășurare a activităților din luna decembrie, luna generozității: împodobirea bradului, organizarea proiectului „Vrei să fii bun, de Crăciun? care anul acesta s-a desfășurat în parteneriat cu Parohia Berești-Bistrița I. Mulțumim de asemenea donatorilor și voluntarilor care ne-au ajutat ca în ziua de Crăciun să oferim aceste daruri, arătând dragoste, disponibilitate și dorința de a ajuta”, a spus la final pr. Mihail Tomozei, parohul bisericii.