Arhiepiscopia Romanului si bacăului

Biserica Precista Bacău

1

Concursul „Cea mai frumoasă rugăciune rostită în Biserică”, cu prilejul zilei de 1 iunie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia „Precista” Bacău împreună cu Asociația Profesorilor de Religie „Sf. Parascheva” Bacău, au organizat concursul catehetic „Cea mai frumoasă rugăciune rostită în biserică” cu ocazia „Zilei internaționale a copilului”.

La activitățile cultural-artistice și duhovnicești desfășurate cu acest prilej în curtea ctitoriei ștefaniene, au fost invitați preponderent elevii participanți la Concursul Naținal Catehetic „Rugăciunea în viața mea”.

 Mai întâi, pr. paroh Mihail Tomozei și pr.slujitor Adrian Bârdan au adus rugăciune de mulțumire înaintea lui Dumnezeu  pentru darurile revărsate asupra elevilor și profesorilor în acest an școlar.

Copiii înscriși la  acest concurs  au rostit rugăciuni  pe care le-au învățat în cadrul orei de religie, de cateheză,  sau din cărticica de rugăciuni pe care au primit-o în cadrul proiectului „Rugăciunea în viața noastră”.

Cei mai mari dintre participanți, au învățat rugăciuni mai lungi, Psalmul 50, Crezul, ceea ce arată implicare în viața Bisericii și dragoste pentru Hristos.

 Au fost interpretate apoi, de către elevii Gabriel Tomozei și Sarah Anchidin cântece dedicate copilăriei, iar cei mari și-au adus aminte că sunt din nou copii, măcar pentru încă o zi.

Elevii au primit diplome de participare, premii în  bani, daruri, dulciuri și baloane, s-au jucat și au plecat plini de bucurie și nădejde că rugăciunile lor vor fi primite de Bunul Dumnezeu.