Arhiepiscopia Romanului si bacăului

Biserica Precista Bacău

B9

Dialog duhovnicesc în cadrul Proiectului catehetic „Biserica-familia românilor de pretutindeni„ la Biserica „Precista” Bacău.

Duminică, 21 februarie 2021, la începutul Triodului, perioadă specială  din cursul anului bisericesc care durează  zece săptămâni și care ne pregătește pentru slăvitul Praznic al Învierii Domnului, s-a desfășurat  cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, o nouă activitate cu grupul catehetic al parohiei Precista.

 „Despre prietenie” a fost  tema aleasă și despre ea a vorbit  pr. prof. Adrian Bârdan, care a reușit să stârnească interesul tinerilor preocupați de acest subiect atât de important.  Din punct de vedere creștin, prietenia cu oamenii buni este un dar de la Dumnezeu, care aduce bucurie în viața omului și de aceea pentru a sublinia acest lucru s-au dat exemple biblice și citate din Sf. Părinți.

Materialele atractive prezentate au fost bine structurate și au constituit un punct de plecare pentru dialogul constructiv care a urmat și în urma căruia  tinerii plini de entuziasm și-au găsit răspunsurile  la întrebările şi frământările lor.

La final, pr. paroh Mihail Tomozei a anunțat activitățile care vor urma și a mulțumit celor prezenţi, aceștia fiind răsplătiți cu dulciuri și alte daruri.