Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

1

Enoriași ai Parohiei „Precista” Bacău, pelerini la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Joi, 16 mai 2023, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului credincioșii Parohiei „Precista” Bacău, au avut parte de un moment de bucurie, participând la pelerinajul organizat la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman cu ocazia manifestărilor cultural-religioase „Zilele Episcop Melchisedec Ștefănescu”, prin care s-au cinstit cei 132 de ani de la trecerea în veșnicie a marelui ierarh. 

Ziua frumoasă de mai, scăldată în lumina soarelui a debutat cu vizitarea Catedralei Arhiepiscopale din Roman, unde pelerinii s-au închinat la racla ce adăpostește moaștele mai multor sfinți, între care și o părticică din moaștele Sf. Cuv. Parascheva și a Sf. Cuv. Antipa de la Calapodești.

Îndrumați de părintele paroh Mihail Tomozei grupul de pelerini a participat apoi la Sfânta Liturghie prezidată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim, împreună cu trei dintre ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, desfășurată în Altarul de Vară din curtea Centrului Eparhial din Roman, după care au mers în procesiune alături de miile de credincioși veniți din toate zonele eparhiei, la mormântul Episcopului Melchisedec, unde a avut loc slujba Parastasului.

Cei care au participat la acest periplu spiritual de la Roman s-au încărcat duhovnicește, rămânând impresionați de frumusețea locului și de comuniunea rugăciunii, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru toate.