Arhiepiscopia Romanului si bacăului

Biserica Precista Bacău

2

Icoana Maicii Domnului „Trihirusa” la Biserica „Precista” din Bacău

În cadrul manifestărilor duhovnicești „Sărbătorile Maicii Domnului la Bacău”, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului-Trihirusa (cu trei mâini), care se află în patrimoniul Mănăstirii Neamț  a fost adusă spre închinare la Biserica „Precista” Bacău, care își va sărbători luni, 15 august 2022, hramul închinat „Adormirii Maicii Domnului”.

Icoana a ajuns în dimineața zilei de miercuri, 10 august și va rămâne spre închinarea credincioșilor până luni, 15 august 2022.

În ziua primirii sfintei icoane programul de rugăciune a fost unul special, astfel că după Sfânta Liturghie, a avut loc o procesiune în curtea bisericii cu icoana Maicii Domnului, apoi fiind frumos împodobită a fost pusă spre închinare la loc de cinste în biserica parohială. S-a săvârşit Acatistul „Adormirii Maicii Domnului și s-a rostit rugăciunie de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra poporului dreptcredincios.

Potrivit preotului paroh Mihail Tomozei „și anul acesta, cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și a IPS Ioachim și prin bunăvoința Părintelui Stareț de la M-rea Neamț, Arhim. Benedict Sauciuc, Icoana „Trihirusa” a revenit în parohia noastră pentru mângâierea și binecuvântarea celor prezenți și a celor care vor veni în aceste zile la sărbătoarea comunității.”

În continuare s-a vorbit despre istoria și frumusețea icoanei care este considerată făcătoare de minuni, fiind aducătoare de ploaie și de mult ajutor.

„Sărbătorile Maicii Domnului la Bacău” vor continua duminică, 14 august cu Sf. Liturghie Arhierească, oficiată în altarul de vară și se vor încheia de Praznicul „Adormirii Maicii Domnului” luni, 15 august.