Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

1a

Icoana Maicii Domnului „ Trihirussa” (cu trei mâini) de la Mănăstirea Neamț, a revenit la Biserica „Precista” din Bacău.

Sfântul odor a fost adus cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a IPS Părinte  Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, precum și prin bunăvoința Părintelui Stareț de la M-rea Neamț, Arhim. Benedict Sauciuc.

Aducerea icoanei deschide manifestările prilejuite de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, hramului Bisericii „Precista” și va rămâne spre închinarea credincioșilor până marți, 15 august 2023.

În ziua primirii sfintei icoane programul de rugăciune a fost unul special, astfel că după Sfânta Liturghie, a avut loc o procesiune în curtea bisericii cu icoana Maicii Domnului, apoi a fost pusă spre închinare la loc de cinste în biserica parohială.

S-a săvârşit Acatistul „Adormirii Maicii Domnului și s-a rostit rugăciunie de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra poporului dreptcredincios.

„Sărbătorile Maicii Domnului la Bacău” vor continua duminică, 13 august cu Sf. Liturghie Arhierească, oficiată în altarul de vară și se vor încheia de Praznicul „Adormirii Maicii Domnului” marți, 15 august.

Programul manifestărilor de hram: