Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

22

Liturghie și filantropie de „ Înălțarea Sfintei Cruci”, la Biserica „Precista” Bacău

De sărbătoarea „Înălțării Sfintei Cruci”, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia „Precista” Bacău a desfășurat în cadrul proiectului eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” o activitate de ajutorare a elevilor de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău .

Evenimentele zilei au debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către părinții slujitori ai parohiei, în jurul Crucii Mântuitorului, care frumos fiind împodobită cu florile recunoștinței a fost scoasă în procesiune, spre închinare credincioșilor.

Apoi, în după-amiaza zilei de 14 septembrie, 30 de elevi din cei aproximativ 40 de beneficiari și-au îndreptat pașii spre ctitoria ștefaniană de la Bacău pentru a primi ajutor și binecuvântare în acest nou an școlar.

Astfel, după ce au participat la rugăciunea de binecuvântare, cu bucurie și cu zâmbete pe chipuri, elevii din clasele II – VIII, parte din ei provenind din familii aflate în situații de risc, au primit ghiozdane echipate cu rechizite, atât de necesare în procesul educativ.

„Întreaga noastră comunitate a contribuit la bunul mers al acestei acţiuni prin care am dorit să venim în sprijinul elevilor. Avem parteneriate cu şcolile din comunitatea parohială, iar anul acesta, suntem implicaţi în mod special în ajutoarea elevilor de la Şcoala Gimnazială „Spiru Haret” din Bacău”, a declarant Pr. Mihail Tomozei.