Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

278298126_526877995665004_6233244007148932846_n

Oaspteți de la două școli băcăuane la Biserica „Precista” Bacău 

În săptămâna a 6-a din Postul Mare  mai mulți elevi de la Școlile Gimnaziale „Miron Costin” și „Ioan Luca” din Bacău au avut prilejul de a se întâlni, de a se cunoaște și de a se ruga împreună la biserica ștefaniană din Bacău.

O parte dintre copiii și tinerii prezenți s-au împărtășit cu Sfintele Taine și li s-a  explicat  importanța Sf. Împărtășanii  și a postului, în cadrul catehezei  „Despre roadele postului și agoniseala virtuților” susținută de pr. paroh Mihail Tomozei.

 Elevii au fost încurajați să se roage mai mult, de aceea cei mici au primit în dar  iconițe, iar cei mai mari au primit  cartea de rugăciuni  apărută anul acesta la editura  „Filocalia” , aceasta având în cuprinsul ei  și  rugăciuni alcătuite de IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Aceste activități fac parte din proiectul național catehetic „Rugăciune în viața mea” și se desfășuară cu binecuvântarea ierarhului.

În urma acestor întâlniri s-a avut în vedere realizarea unei  legături duhovnicești între tineri și Biserică, ei înțelegând cât de important este să- l iubim pe Dumnezeu și cât de necesar este dialogul prin rugăciune cu El.