Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

8

Omagierea poetului Mihai Eminescu la Parohia „Precista” Bacău

Pentru că anul acesta, pe 15 ianuarie 2020, se împlinesc 170 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu și tot astăzi este și „Ziua Culturii Naționale”, la Biserica Domnească „Precista” din Bacău s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un eveniment cultural-duhovnicesc dedicat comemorării „Luceafărului poeziei româneşti”.

După oficierea Sfintei Liturghii, în prezenţa credincioşilor, dar și a elevilor clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Bacău, coordonați de doamna prof. înv. primar Ana-Maria Tomozei, a fost oficiată cuvenita slujbă de pomenire pentru poetul naţional.

În continuare, elevii au prezentat un program cultural-educaţional dedicate marelui poet român, în care au intonate cântece şi au recitat poezii eminesciene cu referire la Dumnezeu, rugăciune, copilărie şi frumuseţile naturii.

S-a explicat apoi faptul că Biserica Ortodoxă Română a avut o contribuție majoră la formarea şi promovarea culturii neamului românesc și de aceea Mihai Eminescu a numit Biserica „maica spirituală a neamului românesc”.

La final, Pr. Paroh Mihail Tomozei a mulțumit celor prezenți, iar tinerii au primit în semn de recunoștință diplome de participare. (Pr. T.M.)