Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

a

Premiere la concursul „Împreună cu Hristos în lume, la început de mileniu III” la Biserica „Precista” Bacău 

În prima duminică a Triodului, cea a „Vameșului și a Fariseului”,  cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului la ctitoria ștefaniană  din Bacău, la sfârșitul Sf. Liturghii a fost premiată eleva Elena-Karina Falfara, câștigătoarea premiului I în cadrul Proiectului eTwinning „Limbă, cultură și spiritualitate românească”.

Acest proiect, parte a Concursului Internațional online „Împreună cu Hristos în lume în mileniu III”, ediția a VI-a , etapa I intitulată „Hristos se naște, slăviți-L”, s-a desfășurat  în data de 19.12.2021 și a fost organizat în șase limbi: română, franceză, engleză, italiană, spaniolă, rusă și a avut 10.000 de participanți de la clasele I-XII, de pe toate continentele unde există comunități de români.

Tânăra Elena Karina, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Miron Costin” Bacău a fost coordonată de dna prof. de religie Nicolau Raluca și a compus pentru secțiunea „Eseu și Icoană” a concursului, lucrarea „Sf. Taină de Crăciun”, obținând punctajul maxim.

 După ce a fost felicitată pentru talentul, creativitatea și rezutatul obținut, a  primit din partea Consiliului parohial și a pr. paroh Mihail Tomozei o icoană, o carte de rugăciuni și dulciuri.

Organizatorii acestui concurs online au fost Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Colegiul Național Pedagogic „Gheor­ghe Lazăr” din Cluj-Napoca și echipa platformei red-religie.ro.