Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

WhatsApp Image 2023-03-09 at 14.43.26 (1)

Premiere la Concursul „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”

Duminică, 05 martie 2023, prima din Postul Mare, numită a Ortodoxiei, la Biserica „Precista” Bacău a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului premierea elevilor de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Bacău, care au  participat la Concursul internațional „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”- ediția a VII-a.

În cadrul concursului desfășurat online, elevii au avut ocazia să își testeze cunoștințele de religie și să își exerseze creativitatea compunând o scurtă rugăciune, care să exprime iubirea față de Dumnezeu și față de semeni.

A fost premiat, la finalul Sfintei Liturghii elevul Perju Victor-Andrei, care a obținut Mențiune și care a citit rugăciunea compusă special pentru acest concurs. Au mai participat și elevii Bălășoiu Sara și Cheptea Andreea Alexandra, coordonați de d-na profesor Nicolau Raluca.

 La ediția de anul acesta, tema a fost  „Rugăciunea- aripă spre cer” și a reușit să-i sensibilize  pe copii, astfel încât rugăciunile lor s-au unit cu rucăciunile celorlalți participanți din întreaga lume,  mai ales că ziua de 5 martie a fost consacrată ca ZIUA MONDIALĂ DE RUGĂCIUNE A COPIILOR.

Evenimentul deosebit a continuat și de sărbătoarea Sf. 40 de Mucenici pentru elevii care nu au putut fi prezenți la premiere și care au fost în comuniune, în timpul Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite, alături de credincioși bisericii.

Din partea echipei organizatoare a concursului, elevii au primit diplome cu Premii Speciale și Mențiuni, iar prin grija părintelui paroh Mihail Tomozei și a preoților C-tin Tomozei și  Adrian-C-tin Bârdan, copiii au fost răsplătiți cu icoane, cărți și cu mucenici moldovenești.