Arhiepiscopia Romanului si bacăului

Biserica Precista Bacău

Bot.-1

Prima zi a Anului Nou și Sărbătoarea Botezului Domnului la Biserica „Precista” Bacău

În prima zi a Anului Nou, sâmbătă, 1 ianuarie 2022, la sărbătoarea Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului și a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, a fost săvârșită Sfânta Liturghie la Biserica „Precista” Bacău, iar în ajun a avut loc slujba trecerii dintre ani, care cuprinde Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos și mai multe rugăciuni de mulțumire.

La final, după Sf. Liturghie a Sf. Vasile cel Mare a fost oficiată și o slujbă de Te Deum, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru toate darurile revărate în anul care a trecut și rugându-L să binecuvinteze Anul Nou 2022.

Și în ziua Praznicului Împărătesc al Botezului Domnului, joi, 6 ianuarie 2022, foarte mulți credincioși băcăuani și-au îndreptat pașii spre ctitoria ștefaniană din Bacău, unde au participat la Sfânta Liturghie urmată de Sfințirea cea Mare a apei.

La final a fost rostit un scurt cuvânt de învățătură prin care credincioșii au fost îndemnați: „ să ia cu sfințenie apa sfințită și din ea să guste toți membrii familiei până la odovania sărbătorii (14 ianuarie), cu ea să stropească casele și gospodăriile, birourile, mașinile și tot mediul de viețuire al omului.”