Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

WhatsApp Image 2021-03-07 at 13.50.59 (6)

Prinos de recunoștință femeii creștine

Duminică, 7 martie 2021  după Sf. Liturghie, la Biserica „Precista” a fost prezentată lucrarea „Prinos de recunoștință femeii creștine” alcătuită de  Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Această lucrare face parte din  Colecția de eseuri și poeme dedicată femeii creștine și regăsim în cuprinsul  ei meditații și poeme închinate Maicii Domnului, model al femeii creștine, apoi în paginile următoare se vorbește despre rolul sacru al femeii creștine de astăzi care, asemenea femeilor sfinte de altădată, trebuie să  vegheze  ca acea candelă a credinței, să rămână nestinsă în famile.  „Femeia creștină, nu trebuie să uite niciodată că vocația ei este de a cultiva iubirea, gingășia, frumusețea și virtutea. Ea trebuie să rămână permanent un simbol al dedicării și mărturisirii, icoană a vieții în pridvorul Împărăției lui Dumnezeu.”

Colecția se încheie cu o serie de poeme închinate mamelor sfinte, care reușesc să aducă în sufletele noastre bucurie, emoție și dragoste profundă.

Credincioasele parohiei noastre au primt,  ca un dar de suflet din partea IPS Părinte Ioachim, căruia îi mulțumim, câte un exemplar  din acest frumos buchet de poeme și meditații.