Arhiepiscopia Romanului si bacăului

Biserica Precista Bacău

1

Început de februarie, în lumina binecuvântării „Întâmpinării Domnului” și sub ocrotirea Sf. Mc. Trifon

Credincioșii ortodocși au sărbătorit miercuri, 2 februarie 2022, praznicul Întâmpinării Domnului. La Biserica „Precista” din Bacău, la Sf. Liturghie ei s‑au rugat cu evlavie împreună cu soborul slujitor, cerând ajutor, pace și mântuire.

La 40 de zile de la Nașterea Sa, Pruncul Iisus ne cheamă să-L întâmpinăm, precum Dreptul Simeon care este pentru noi model de răbdare, de credinţă puternică şi de aşteptare a împlinirii.  Trebuie să-L dorim și să-L primim în inima noastră pe Hristos, precum L-a primit Simeon în brațele sale, pentru a avea răspuns la problemele noastre și lumină pe cărările vieții noastre”, a concluzionat în cuvântul său pr. Adrian Bârdan.

După oficierea Sf. Liturghii a fost săvârșită Slujba de sfințire a apei și rânduiala specială de binecuvântare a ţarinilor, viilor și grădinilor. Această rânduială conţine şi rugăciunea Sfântului Mucenic Trifon (păznuit pe 1 februarie), în care se cere să fie îndepărtați dăunătorii care provoacă pagube în ţarini, vii și grădini.

Sfântul Mucenic Trifon este mare propovăduitor şi mare mucenic pentru apărarea sfintei şi dreptei credinţe, dar este considerat ca fiind și ocrotitorul viilor, al livezilor şi al grădinilor.