Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

367452200_568352825509634_7568674593247583580_n

Slujbă arhierească la Biserica „Precista” din Bacău cu prilejul zilelor hramului

Duminică, 13 august 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a slujit la Parohia „Precista” din Bacău cu prilejul zilelor hramului, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi, fiind înconjurat de mulțime de credincioși care au avut ocazia cu acest prilej de a se închina icoanei Maicii Domnului „Trihirusa” de la Mănăstirea Neamț, care va poposi în biserica ștefaniană până marți, 15 august.

În cuvântul său, ierarhul a vorbit despre sărbătoarea hramului acestei biserici, sărbătoare aparte pentru dreptmăritorii băcăuani. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat credincioșii la rugăciunea către Maica Domnului pentru a primi har și binecuvântare.

Părintele paroh Mihail Tomozei a subliniat bucuria zilei de duminică, ziua Învierii Domnului și totodată a precizat că ziua de astăzi este o pregustare a sărbătorii hramului care se va sărbători, marți 15 august.

Părintele profesor Eduard Cozma, parohul bisericii Sfântul Nicolae din Bacău a menționat în cuvântul său faptul că în duminica de astăzi se face odovania sărbătorii Schimbării la Față și totodată se începe bucuria sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. De asemenea, părintele profesor a explicat credincioșilor că prin prisma acestei sărbători nu privim moartea ca o plată a păcatelor ci ca o poartă către Cer.

Programul sărbătorilor de la biserica „Precista” din Bacău va continua până în ziua de hram, în tot acest timp credincioșii se vor putea închina icoanei Maicii Domnului și vor putea aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite.