Arhiepiscopia Romanului si Bacăului

Biserica „Precista” Bacău

1

Ziua Pământului celebrată la Biserica „Precista” Bacău

Parohia „Precista” Bacău în colaborare cu Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Bacău a celebrat cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului „Ziua Pământului”.

Miercuri, 24 aprilie 2024 elevii clasei a III-a C, însoțiți de d-na profesor Ana Maria Tomozei, au fost oaspeții ctitoriei ștefaniene și au adus cu ei frumusețea curată a florilor pe care le-au plantat în curtea bisericii, ca  expresie a dragostei și a bucuriei .

 Preotul paroh Mihail Tomozei a apreciat dăruirea și gestul nobil al  copiilor afirmând că unul din locurile cele din cele mai potrivite pentru flori, care reprezintă prin frumusețea lor puritate și speranță, sunt și grădinile bisericilor și mănăstirilor, numite „Grădinile Maicii Domnului”.

Mai departe, elevii au învățat despre pomii din curtea ștefaniană, au identificat o parte dintre ei, au studiat speciile de flori înflorite și au aflat mai multe și despre  istoricul Bisericii și a Curții Domnești, precum și despre perioada Postului Mare, ca pregătire pentru Sărbătoarea Învierii Domnului.

La finalul activității, participanții au primit iconițe și dulciuri și au mulțumit lui Dumnezeu pentru că s-au putut împărtăși de frumos și autentic într-un loc plin de istorie și spiritualitate.

Ziua de 22 aprilie a fost declarată sărbătoare oficială a planetei Pământ în anul 2009 de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), iar Biserica Ortodoxă este preocupată de rezolvarea problemelor de mediu și a crizei ecologice îndemnând, potrivit învățăturii creștine, la respect faţă de creaţie şi la un efort comun pentru protecţia mediului înconjurător.